Saç Ekim Makaleleri

Saç Ekimi Sonrası Şişlik

Saç ekiminden sonrasında karşılaşılacak bazı komplikasyonlar ve küçük problemler hastayı tedirgin edip kuşkulandırma yapabilmektedir. Fakat endişelenecek kadar büyük bir sıkıntı yaratmaz. Saç ekim ameliyatı bilhassa profesyonel ellerde yapıldı ise hiç korku ve endişe duyacak bir problem yoktur. Görülen ufak komplikasyonlar yüz ve gözde hafif ödem şişlik oluşması şeklindedir.

Sebebini şöyle açıklayabiliriz. Bazı hastalarımızın operasyon sonrası fazla istirahat etme şansları ve vakitleri olmamaktadır. Ekim yapıldıktan sonra ise dinlenmeleri gerekmektedir. Hem konforlu hem de ekim sonrası iyileşme sürecinin rahat geçmesi sağlık açısından önem arz etmektedir. Bu problemleri ele alacak olursak ekimden sonra hastanın önerilen şekilde sırt  üstü yatmaması, fazla ayakta kalması, başını öne eğmesi ve kan basıncını artıracak efor sarf edecek hareket veya sporlar yapması, buz kompresi uygulanmaması göze görünmeyen fakat önemli öneriler bu problemlere yol açabilir, dikkate almayı gerektirir. Aynı zamanda operasyon sırasında hastaya şişlik oluşmaması için damar yolu açılarak serum verilmelidir. Bu serum içerisinde yüz şişmesini engelleyen antibiyotik ve ağrı kesici ilaçlar bulunmalıdır. Bu sayede hastaya enfeksiyon bulaşması da engellenmiş olur.

Ekim yaptıracak kişinin de öncesinde dikkat etmesi ve kullandığı ilaçların alımını bırakması gerekir. 1 hafta öncesinde aspirin, alkol, sigara, kan inceltici ilaçlar normalden fazla kanamaya sebep olur. Bu yüzden kalp ve damar rahatsızlığı olan kişiler kendi tedavi gördükleri doktordan izin ve onay almadan bu işlemi yaptırmaları sağlık açısından bir sorun oluşturabilir. Operasyondan sonra hastaya 2 saat aralıklarla buz kompresi uygulanmalıdır. Bu kompresi göz altı ve şakaklarına uygulamanız yeterli olacaktır. Hasta başını yüksekte tutmalıdır.

Gösterilen özen ve uyulan talimatlarla bu süreci çok rahat atlatabilirsiniz. Buz kompresi sabah ve akşam 10 ar dakika aralıklarla 2 saatte bir sadece birkaç gün uygulamanızda yeterli olacaktır. 3-4 gün boyunca vücudunuzu kafanızla birlikte biraz yukarıda konumlandırmanız da ödem oluşması ihtimalini azaltacaktır.

Paylaş
Tarafından yayınlandı