Saç mezoterapisi yararlı aktif maddelerin doğrudan saç derisine enjeksiyonu ile yapılan bir tedavi şeklidir. Lokal olarak kullanıldığı için sistemik yan etkilerinin olmaması ve biyo yararlanımın yüksek olması gibi önemli avantajları vardır. Ayrıca dermise yapılan enjeksiyonların yaptığı minimal travmalara sekonder başlayan yara iyileşmesi süreci ile pek çok endojen büyüme faktörü açığa çıkmaktadır. Saç dökülmesi engelleme ve saçları güçlendirmek adına uygulanan bu tedavi, saç mezoterapi fiyatları belirlemede kullanılacak içerik ve işlem aralığı belirleyici faktör olacaktır.

Saça Mezoterapi Tedavisi

saç mezoterapisiSaç mezoterapisi deride var olan rahatsızlıkların direkt enjeksiyonlarla tedavisi anlamına gelir. Selülit, yüz yaşlanmasının etkilerinin azaltılması, saçlardaki dökülme gibi durumlarda estetik olarak uygulanabilir.

Saça uygulanacak mezoterapi ile kadın ve erkeklerde görülen, erkek tipi kelleşmenin, strese bağlı gelişen akut, ilaçlara bağlı, mevsimsel geçişlerde, sistemik hastalıklara bağlı, hormonal değişikliklere bağlı, vitamin eksikliklerine bağlı  durumlarda  yapılabileceği gibi, tellerinin ince, cansız ve mat olması ve kırılması gibi durumlarda da canlılığının arttırılması, kalınlaşması ve parlaklık kazanması için de yapılabilir.

Saça mezoterapi yapılması ayrıca ekim yapılan hastalarda da operasyon öncesi ve sonrası önerilebilirken, destek yada tedavi amaçlı uygulanabilir.

 

Saç Mezoterapi Uygulaması

Mezoterapi derideki enflamasyonu azaltan niotinamid, kollajen oluşumunu arttıran cysteine, hücre oluşumunu arttıran ve kılların foliküllerini koruyan çinko, büyümesinde oldukça önemli olan arjinin, deriyi besleyen ve nemlendiren hyalüronik asit, foliküldeki epitelyum hücrelerin çoğalmasını sağlayan, dökülme fazına geçmesini engelleyen ve büyüme fazını indükleyen fosfatidik asit, kıl ve diğer deri ekleri için koruyucu olan riboflavin, süperoksitleri azaltan süperoksit dizmutaz gibi aktif maddeler kullanılabilir.

Saç mezoterapisinde pek çok aktif madde kullanılmaktadır. Glutamin bu aktif maddelerden birisidir. Saç foliküllerinde oksidasyon yapar. Oksidasyonun saçların uzamasına yardımcı olduğu düşünülmektedir.

Saç mezoterapisi, dökülmeleri engellemektedir. Saç mezoterapisi tedavisinde 5-10 dakikalık her bir seansta, aktif maddeler kısa aralıklarla yapılan küçük enjeksiyonlarla dermise uygulanır. Ortalama bir seansta 200 e yakın enjeksiyon yapılabilmektedir. Kayıpların önlenmesi ve tüylerin kuvvetlenmesi için ortalama 10 günde bir yapılan 10 seans önerilmektedir.

Erkeklerde olduğu gibi Kadınlarda doğum sonrası ve hızlı kilo kayıpları sonrası saçlarında oluşan problemlerin tedavisinde de kullanılan mezoterapi seansları sonrası hasta normal günde hayatına dönebilirken, ilk altı sekiz saat suyla temastan ve aşırı terlemeden kaçınılması önerilmektedir.

Kalp yetmezliği, diyabet, böbrek hastalıkları, kanamayı arttırıcı ilaç kullanımı ve hamilelik gibi durumlarda saçlara mezoterapi yapılması önerilmemektedir.

 

Hangi Durumlarda Saç Mezoterapisi Yapılabilir

  • Erkek tipi saçların dökülmelerinde
  • Stres nedenli saçların dökülmelerinde
  • ilaç kullanımı ve kemoterapi sonrası
  • mevsimsel saç dökülmesinden sonra
  • metabolik nedenli sorunlarda
  • gebelik sonrası ani saçların dökülmesinde
  • hormonal değişiklik ve hastalıklara bağlı sorunlarda
  • tiroid hastalığına bağlı saç dökülmesi
  • şeker hastalığına bağlı saçlarda oluşan sorunlarda
  • vitamin eksikliklerine bağlı durumlarda
  • Saç ekimi öncesi öncesi ve sonrası gibi durumlarda saç mezoterapisi yapılabilir.